ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

A webáruház üzemeltetője a Szatmár-Bereg Invest Kft.
A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén
Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll hétköznap az info@freynutrition.hu e-mail címen.
Itt jelezheti szavatossági igényét, egyéb kifogását, vagy kérhet információt valamely termékről vagy megrendelésről.
A kereskedő és a vásárló között létrejött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető.
Az elektronikus szerződésben, illetve a megkötés és a későbbi kapcsolattartás során használt nyelv a magyar.
Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk!
Webáruházunk megrendeléseit a Royal futárszolgálat teljesíti hétköznap.
Hétvégén nincs csomagszállítás,csak abban az esetben ha a munkanap hétvégére esik,de ilyen esetben emailben vagy telefonon jelezzük ezt.
A beérkezett rendelések hétköznap 15 óráig kerülnek feldolgozásra.
A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időponton túl is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az 15 óra után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
Ügyfélszolgálatunk minden esetben emailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1- 3 munkanapon belül.
A csomagok egyedi súlya maximum 40kg lehet.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.
A webáruházban található termékekre, sem a Szatmár-Bereg Invest Kft, sem pedig az ott dolgozók nem vállalnak felelősséget, csak és kizárólag a termékek gyártói.
A weboldalon feltüntetett információk tájékoztató jellegűek, NEM tekinthetők egyéni tanácsadásnak.
Mielőtt bármilyen terméket vásárolna, kérje ki edzője, táplálkozási tanácsadója véleményét!
Amennyiben gyógyszereket szed, terhes esetleg szoptat, kérje ki orvosa véleményét, mielőtt bármilyen terméket vásárolna!
A freynutrition.hu webáruházban forgalmazott termékek nem alkalmasak betegségek gyógyítására, kezelésére.
Gyógyszernek NEM minősülő készítmények.
Az itt megvásárolt termékeket mindenki CSAK SAJÁT FELELŐSÉGÉRE HASZNÁLJA!
A termékek használata előtt gondosan olvassa el a dobozon, csomagoláson található vásárlói tájékoztatót és minden esetben tartsa be az ajánlott adagolást.
Az ITT vásárolt termékeket gyerekek elől elzárva tárolja.
Minden termék ára tartalmazza az ÁFÁ-t, tehát bruttó árak,a szállítási költséget viszont NEM tartalmazzák.
A csomagolásért díjat nem számolunk fel.
Panasz ügyintézés: info@freynutrition.hu e-mail címen.
FIGYELEM : A szállítást olyan helyre kérje, ahol mindig tartózkodik valaki aki tud a csomag érkezéséről.
Amennyiben az első kiszállítás alkalmával az átadás meghiúsul, úgy azt -egyeztetést követően- még egy alkalommal, mindenféle extra költség megfizettetése nélkül újból megkíséreljük.
Kérünk hogy abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak!
Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani.
Ha Ön egy másik alkalommal rendel webáruházunkból,már csak előre utalás vagy paypal fizetés után tudjuk a csomagot kiszállítani. Ez kivétel nélkül minden olyan esetben érvényes,ha Ön legalább egy alkalommal nem vette át,nem kérte a csomagot(legyen az bármilyen ok).

Megértésüket köszönjük.

Fizetési módok webáruházunkban:

1.utánvéttel,ebben az esetben a futárnál fizet készpénzben a csomag átvételekor,
2.paypal fizetés (itt webáruházunkban kifizeti a terméket és a futár kézbesíti )
3.átutalással (ebben az esetben a megrendeléstől számított 5 munkanap áll rendelkezésére hogy az összeget átutalja,ha ez nem történk meg,töröljük rendelését).Abban az esetben, amint számlaszámunkra megérkezik a termék ára (hétköznap 15 óráig) mi már aznap továbbítjuk a futárnak a csomagot

Számlaszámunk:

Szállítási díjak:

Magyarország egész területére 30.000 Ft felett ingyenes a szállítás. 30.000 Ft alatt a szállítási díj 990 Ft csomagonként.
Készpénzes fizetés esetén 130 Ft pénzkezelési költséget számolunk fel (átutalás és paypal fizetés esetén ez elmarad), ez majd szerepel a számla végösszegén.

Garancia

A termék kiszállításakor mindenképpen tartalmazza a csomag a számlát. Kérjük ezt őrize meg az esetleges csere miatt,mert a termékek cseréjét,vagy visszavételét csak számlával tudjuk teljesíteni.

A vásárló elállási jogai:

A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni (a megrendelés napján ,ha hétköznap ,akkor 15 óráig, ha hétvégén történik a rendelés akkor az ezt követő első munkanap 15 óráig)
Ezt az igényét jeleznie kell ügyfélszolgálatunkon az info@freynutrition.hu email címen.
Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselési kötelezettség nem terheli.

A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:

A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától számított 8 munkanap elteltéig élhet elállási jogával.
Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.
A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:
Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó.
A törvény további részletei megtekintése itt. (hivatkozás a törvény teljes terjedelmére)

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségünkön írásban az info@freynutrition.hu email címen.
A megrendelt terméket a számlával együtt postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!
Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!
A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, a visszaküldött termék megvizsgálásra kerül.
Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. ( például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt ) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a vételár kiegyenlítésre kerül. Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát.
A regisztrációkor megadott adatait ha töröltetni szeretné véglegesen webáruházunkból akkor arról emailben kérünk értesítést.

Adatvédelem és hozzáférés biztosítása

A webáruházban található szolgáltatások többsége nem kívánja meg az előzetes azonosítást, így ezen szolgáltatások tartalmához személyazonossága feltárása nélkül hozzáférést biztosítunk.
Az Ön által a társaságunk rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a webáruház üzemeltetője a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően kezeli.
A szolgáltató adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
1992. évi LXIII. törvény – a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
Kijelentjük, hogy azokat az egyéb, nem személyes adatnak minősülő információkat, amelyeket bármilyen formában (levél, e-mail) ügyfélszolgálatunkra küld, kizárólagosan a probléma megoldására használjuk, és egyébiránt azokra is a jogszabályokban előírt adatvédelmi kötelezettség vonatkozik.
A Szatmár-Bereg Invest Kft a személyes adatait kizárólag azon időtartamig őrzi, kezeli és tárolja, amíg az megfelel a vonatkozó jogi és etikai előírásoknak.

Vonatkozó jogszabályok

Az adatai kezelésére vonatkozó legfontosabb jogforrások az Adatvédelmi törvény, az egyes szolgáltatásokat érintő adatkezelési jogszabályok és az adatvédelmi biztos vonatkozó ajánlásai.
Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült kérdéseit, véleményét az info@freynutrition.hu e-mail címre juttathatja el a társaság számára.
Információ titokban tartása
A Szatmár-Bereg Invest Kft. az Ön személyes adatait – az adatvédelemről rendelkező jogszabályokban előírtak kivételével – nem hozza harmadik, illetéktelen személy tudomására.
Személyes adatok tárolása
Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott adatokhoz kizárólag a Szatmár-Bereg Invest Kft. azon alkalmazottai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri kötelezettsége ezen adatok kezelése. A társaság alkalmazottai a rendelkezésünkre bocsátott személyes és egyéb adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően és bizalmasan kezelik.
A Szatmár-Bereg Invest Kft. minden, a rendelkezésére álló, technikai és egyéb eszközt igénybe vesz az adatok biztonságos tárolása, őrzése, valamint az adatokkal való visszaélés megelőzése érdekében.
Weboldalunk meglátogatásakor, az oldalakon történő tallózás során a Szatmár-Bereg Invest Kft. az Ön felhatalmazása és engedélye nélkül semmilyen személyes adatot nem rögzít Önről.

SZAVATOSSÁG:

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:

1 §

(1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

2 §

(1) A jótállás időtartama egy év.
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

3 §

(1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt – külön kérés nélkül – jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá – ahol alkalmazható – azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és – külföldről származó termék esetén – az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.

* 4 §

(1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

* 5 §

(1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.
(2) A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.
(3) A jótállás keretébe tartozó javítás esetén a forgalmazó, illetve a javítószolgálat a jótállási jegyen köteles feltüntetni:
a) a javítási igény bejelentésének és a javításra átvétel időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,
b) a hiba okát és a javítás módját,
c) a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, gépjármű esetében továbbá a kilométeróra állását,
d) a jótállás – a kijavítás időtartamával meghosszabbított – új határidejét.

* 6 §

(1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.

* 7 §

Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

* 8 §

(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő 60. napon lép hatályba; rendelkezéseit a hatálybalépését követően kötött fogyasztói szerződésekre kell alkalmazni.
(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti:
a) az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 117/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet, valamint az azt módosító 119/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet és a 6/1997. (I. 22.) Korm. rendelet;
b) a tartós fogyasztási cikkek alkatrész-ellátásáról és javítószolgálatáról szóló 35/1978. (VII. 6.) MT. Rendelet, valamint az azt módosító 74/1987. (XII. 10.) MT rendelet és a 118/1995. (IX. 29.) Korm. rendelet.

Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez
– Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;
– mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;
www.proteinbuilder.hu 6. oldal- villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek;
– varrógép, kötőgép;
– motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;
– lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;
– biztonsági riasztó- és jelzőberendezések10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.) 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– írógépek és szövegszerkesztők 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– hangszerek 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– órák 10.000,- Ft bruttó vételár felett;
– bútorok 10.000,- Ft bruttó vételár felett.

***

Vélemény, hozzászólás?

****